Tips om goedkoop te paardrijden

Paardrijden is over het algemeen een dure sport. Het gebruiken van een paard kost erg veel geld, laat staan dat je een eigen paard moet kopen. Wanneer je op paardrijden heb je waarschijnlijk vaak meegemaakt dat mensen ervan uit gaan dat je rijk bent. Toch kun je, door het slim aan te pakken, veel geld besparen op het houden van een paard.

Kosten besparen op de kleding

De uitrusting van een paarden ruiter bestaat uit laarzen, een rijbroek een cap. Meestal wordt deze outfit uitgebreid met een net jasje, handschoenen, een shirtje en mooie sokken. Dit is echter niet verplicht en dit is dus het eerste punt waar je geld kan besparen. Daarnaast verkopen veel ruitersportzaken standaard setjes die goedkoper zijn dan de kleding los te kopen. Een ander voordeel hiervan is dat de setjes op elkaar afgestemd zijn waardoor je er altijd goed uitziet.

Als je het geen probleem vindt om tweede hands kleding te dragen, dan kan je hier ook veel geld mee besparen. Op websites als Marktplaats wordt veel gedragen ruiterkleding aangeboden tegen een aanzienlijk lager bedrag. Dit is vooral voor kinderen een interessante optie. Ze groeien snel uit hun kleding en daarbij spelen ze ook nog vaak buiten in de kleding waardoor ze sneller vies worden of kapot gaan.

Kosten besparen op de benodigdheden van je paard

De producten die je zeker nodig hebt voordat je kan gaan paardrijden zijn een zadel, een hoofdstel, een dekje en een halster. Door goed te speuren op internet naar goedkope paardrijd producten kan je al snel veel geld besparen. Let dan wel even op de reviews van het product zodat je niet na twee keer gebruiken weer een nieuw setje moet kopen.

Kosten besparen op de voeding

Er zijn veel verschillende soorten merken voeding voor paarden, zoals dat voor ieder dier geldt. De duurdere merken beweren allerlei dingen aan je paard toe te voegen, maar vaak zit er bijna geen verschil in. Ook het goedkope merk is vaak goed genoeg voor je paard. De hooi die je paard nodig hebt kan je het beste bij een boer ophalen. Met een boer kan je vaak een leuk prijsje afspreken, waar je bij de winkel vaak de hoofdprijs moet betalen.

Kosten besparen op de stalling van het paard

Het stallen van een paard bij een pension is vaak heel erg duur. Door eens aan te kloppen bij mensen die al paarden hebben kan je voor een aanzienlijk lager bedrag je paard stallen. De verzorging zal dan wel nog volledig in eigen hand zijn, maar dat hoort geen probleem te zijn als je ervoor kiest om een paard te houden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*