Wat zijn dagaanbiedingen?

Dagaanbiedingen

Als je naar de supermarkt gaat dan vind je de ene na de andere aanbiedingen. Je hebt de klassieke 1 + 1, er is 40% korting op dit product en als bepaalde etenswaren vervallen krijg je op de vervaldatum ook een leuke korting. Mensen houden nu eenmaal van minder te moeten betalen voor dezelfde waar. Ook online is dat een waarheid als een koe. Het hoeft dan ook niet echt te verbazen dat er tal van gespecaliseerde websites zijn waar je een mooie dagaanbieding kunt scoren. Maar wat zijn dagaanbiedingen eigenlijk? Zijn er valkuilen? Waar moet je op letten? 

Wat zijn dagaanbiedingen?

In de strikte zin van het woord is een dagaanbieding een type aanbieding die slechts 24 uur geldig is. Je hebt dus een beperkte tijd om de beslissing te nemen om al dan niet tot aankoop over te gaan. Een dagaanbieding draait altijd rond één welbepaald product of een bepaalde dienst die enkel dan met een fikse korting aangeboden wordt. Vandaag de dag is het echter al lang niet meer zo dat aanbieders van dagaanbiedingen strikt de 24 urenregel hanteren. Tal van producten worden meerdere dagen aangeboden of worden simpelweg aangeboden tot de voorraad op is. 

Korting voor een dag

Wat voor producten zijn het?

Dagaanbiedingen kunnen in principe om elk soort product of elk soort dienst gaan. In de praktijk zijn het echter vaak hebbedingen die je thuis praktisch kunt gebruiken. Producten zoals scheermesjes, batterijen, elektronica, lampen en kleding zijn typisch producten die aangeboden worden in dagaanbiedingen. Soms kan je ook uitstapjes op de kop tikken of zelfs volledige reizen. In de wereld van de e-commerce kan alles! 

De trucjes

Aanbieders van dagaanbiedingen schermen in de eerste plaats met een hoge korting tegenover de normale prijs. Ze maken ook gebruik van enkele handige psychologische trucjes om je tot de aankoop te verleiden. Een eerste vrij duidelijke is natuurlijk de eindigheid van het aanbod. Beslis je niet binnen de 24 uur? Dan is het aanbod eeuwig voor je vervlogen? Het is daarom dat je op veel websites een teruglopende klok ziet om nog wat extra druk te leggen. Ook zie je vaak een vermelding van het aantal stuks op voorraad zodat je goed weet dat je snel moet beslissen. Kijk je naar de prijs? Dan zal daar ongetwijfeld een streep door de originele staan met in vette letters het kortingspercentage. 

Trucjes van een dagaanbiedingen

Waar moet je op letten?

Heb je een website gevonden met enkele leuke dagaanbiedingen? Dan zijn er een paar punten om op te letten. Veruit het belangrijkste zijn de bezorgkosten. Bij veel aanbieders van dagaanbiedingen is het zo dat de prijs van het product dan misschien wel lager ligt maar dat je toch nog duurder uit kunt komen dankzij de bezorgkosten. Bereken dit dan ook op voorhand voor je tot een miskoop over gaat. Ook is het zo dat de aanbieders niet altijd de ‘van-prijs’, de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen, gebruiken om hun korting op te berekenen. Dit kan misleidend zijn en ervoor zorgen dat jouw deal toch net iets minder mooi is. Het loont dan ook om voor jouw aankoop even kort online te vergelijken. Het is niet toevallig dat de regering momenteel stappen aan het ondernemen is om de misleidende praktijken van de ‘van-voor’-prijzen aan banden te leggen. 

Waar vind je dagaanbiedingen?

Online vind je na een korte zoekopdracht verschillende websites die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van dagaanbiedingen en aanverwanten. Je vindt er websites die stocks opkopen en dat als aanbiedingen te koop zetten en je vindt ook platformen die een overzicht geven van tal van lopende dagaanbiedingen.

Het vinden van dagaanbiedingen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*