Trampolines voor het hele gezin

trampolines gezin

Is je kind al een hele tijd aan het zagen voor een trampoline maar weet je niet goed of dit wel veilig is of een goed cadeau? Wel, dan zullen wij je in dit artikel ompraten om eentje te kopen. Trampolines hebben namelijk zeer veel voordelen. Voor jou én je kind. Trampolines zijn er namelijk in verschillende groottes waardoor er in elke tuin wel ééntje past. Daarnaast hebben je kinderen veel meer beweging en zijn ze ook meer buiten waardoor ze minder achter hun scherm zitten. Ook voor de ouders is het een leuke bezigheid om met je kinderen op de trampoline te springen. Trampolines kopen zijn dus helemaal niet zo’n slecht idee.

Veel meer beweging

Door een trampoline aan te kopen, help je je kind veel meer te bewegen. Kinderen hebben sowieso al veel meer energie dan volwassenen en moeten dit dus ergens kwijt kunnen. Door het spelen van spelletjes op de computer of TV te kijken, raken ze deze energie niet kwijt waardoor er soms plotselinge ruzies of uitbarstingen kunnen ontstaan waarvan je niet weet waar ze komen. Wel, wanneer je kind al zijn of haar energie kan uitwerken op springen op een trampoline, heb je zelf als ouder hier ook meer geniet van. De trampoline staat ook gewoon bij je thuis in de tuin waardoor je niet ongerust moet zijn aangezien je kind bij je thuis is.

trampolines gezin
Je kind kan zijn of haar energie kwijt op de trampoline

Meer sociaal contact

Misschien heb je het zelf al gemerkt dat wanneer vrienden van je kind een trampoline in de tuin hebben, je kind ongelofelijk graag wilt gaan spelen bij die vrienden. Een trampoline is namelijk leuk voor elk kind waardoor dit weer andere kinderen aantrekt en je kind zo meer sociaal contact heeft met zijn vrienden. En misschien ook wel meer vrienden maakt. Altijd online zijn is namelijk nefast voor de sociale ontwikkeling van je kind waardoor deze ook verlegener zal worden bij nieuwe sociale contacten en op lange termijn zo moeilijker nieuwe vrienden zal kunnen maken. Door het aankopen van een trampoline, kan je kind al snel meer sociale contacten verkrijgen.

Een leuk familiemoment

Niets leuker dan wanneer je als ouder met je kind samen speelt. Je kind geniet er volop van want die wilt natuurlijk niets lievers dan dat zijn of haar ouders meespelen. Als ouder kan je namelijk ook makkelijk met of op de trampoline spelen én is het nog eens een goeie work-out ook. Je zal zeker merken dat na een kwartiertje springen, je conditie niet meer hetzelfde is als dat van je kind. Dit kan je net motiveren om meer met je kind te spelen, of zeg maar springen, op de trampoline en zo je kind én jezelf gelukkiger te maken. Sporten maakt namelijk gelukkiger en samen spelen met je kinderen verdubbelt dit zowaar nog.

Alle soorten trampolines

Mettertijd zijn er steeds meer trampolines op de markt gekomen. Je hebt er in van alle soorten kleuren en groottes. Zo maakt het helemaal niet uit hoe groot je tuin is. Zelfs al heb je een tuin met een kleine oppervlakte, een trampoline past er heus wel in. Indien je je peuter een trampoline wilt geven, bestaan hier ook veilig opties voor met een reling zodat je peuter zich hier aan kan vasthouden. Dit is namelijk ook zeer goed voor de ontwikkeling van de motoriek van je kind. Bekijk dus zeker alle soorten trampolines, zoals bijvoorbeeld de Avyna trampoline, en gun jezelf en je kind wat sportief plezier. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*