Waarop kan ik het beste tafeltennissen?

tafeltennissen

Om tafeltennis te spelen heb je een geschikte tafel nodig. Wat dat precies is, een geschikte tafel om op te spelen, verschilt enorm. Eigenlijk is er geen eenduidig antwoord op wat de beste tafel is. Er zijn zoveel keuzes om te maken, dat Is het belangrijk dat de tafel kan worden verplaatst? Ga je hem gebruiken om zelf op te spelen of komt die op een openbare plek zoals een camping of speeltuin? In dit stuk worden al je vragen beantwoord. Zo weet jij precies of je voor een buffalo tafeltennistafel moet gaan, of dat een ander merk beter geschikt is. 

Kijk eerst naar de bestemming van de tafel

Allereerst is het belangrijk dat je precies weet waar jouw tafel komt te staan. Wie gaat er op spelen? Is het een recreatieve tafel voor je gezin? Of zullen ook andere mensen spelen? Op een openbare plek zul je een stevige tafel nodig hebben. Voor een tafel voor eigen gebruik is dat vaak iets minder belangrijk.  Gaat er competitie op gespeeld worden? Dan heb je een specifieke maat nodig. Daarover later in dit stuk meer. Te weinig speelruimte is in ieder geval funest. Zorg voor meer dan genoeg speelruimte om de tafel heen. Zo voorkom je ongelukken.

tafeltennissen
Je moet met een aantal zaken rekening houden wanneer je besluit om een tafel aan te schaffen

Een tafel voor buiten

Een tafel voor buiten moet tegen een stootje kunnen. Ten eerste is het belangrijk dat een buitentafel gemaakt is van materiaal dat alle weersomstandigheden aankan. Als je voor een buitentafel gaat, moet je er rekening mee houden dat je niet in alle weersomstandigheden kunt spelen. Een pingpongballetje is licht, en wordt vanzelfsprekend makkelijk door de wind meegenomen. Een andere optie als je graag buiten wil spelen als het weer het toelaat, is om een binnentafel te kopen die verplaatsbaar is, en deze bij mooi weer alleen tijdens het spelen buiten te zetten.  Er zijn meerdere goede merken, een tafel van Buffalo of een cornilleau tafeltennistafel zijn heel betrouwbaar.

Een tafel voor binnen

Als je een tafel neemt voor binnen, zijn er meerdere opties om te overwegen. Wordt het een competitietafel? Of ga je er uitsluitend met vrienden en familie op spelen? In het laatste geval zal de tafel minder intensief worden gebruikt. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over het aanschaffen van een tafel die heel stevig en zwaar is. Ook als je hem af en toe naar buiten wil verplaatsen om in de zon te kunnen spelen, is het handig om een lichtere tafel te nemen. Het is bij lichte tafels wel belangrijk dat je erop let dat het frame stevig is. Bezuinig daar niet op!

Een tafel voor competities

Als je op zoek bent naar een of meerdere tafels om serieus op te spelen, op competitief niveau, is het belangrijk dat je een tafel koopt die de juiste afmetingen heeft. Wedstrijdtafels zijn 247 centimeter lang, 152,2 centimeter breed. Het tafelblad staat op 76 centimeter hoogte en het net is 15,25 centimeter hoog. De witte lijn om het speelvlak is 2 centimeter breed. Professionele tafels zijn doorgaans van een hele hoge kwaliteit. Voor de serieuze speler de beste optie. Als je de tafel meer recreatief gaat gebruiken, is zo’n wedstrijdtafel echter helemaal niet nodig. Succes met je zoektocht!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*