Je producten verpakken doe je zo

producten verpakken

Afhankelijk van de grootte van je product, kies je je verpakking. De meeste bedrijven kiezen voor een kartonnen verpakking door zijn hoge sterkte en weerbaarheid. Echter is het niet altijd nodig een grote kartonnen doos te kiezen. Zo wordt bijvoorbeeld een brievenbuspakje ook steeds populairder. Doordat mensen nu na corona terug meer naar hun werk gaan, is het niet altijd mogelijk een pakje aan te nemen. Zeker indien ze een klein product bestellen, is het bijvoorbeeld handig dit pakketje in de brievenbus te kunnen stoppen zodat je klanten niet naar een afhaalpunt moeten gaan om hun pakketje op te halen.

Kies de juiste grootte

Allereerst is het belangrijk om de juiste grootte van je pakket af te meten. Een veel te groot pakket komt onprofessioneel over en vindt de klant ook niet meer verantwoord in tijden van klimaatcrisis. Een te klein pakket is dan weer onmogelijk om je product op een verantwoorde en heelhuidse manier te verzenden. Het is dus best je pakketje iets groter te bestellen dan je product maar niet té groot. Indien je veel kleine spullen in één pakket verzendt, is het handig gebruik te maken van bubble wrap zodat je producten niet heel de tijd heen en weer verschuiven tijdens de verzending. Denk ook goed na of je product in een brievenbus past. Indien dit het geval is, kan je dit als een USP, Unique Selling Point, verkopen aan je klanten en zo nieuwe mensen aantrekken.

Kies voor het juiste materiaal

De meeste bedrijven kiezen voor karton als verzendwijze van hun producten. Karton is namelijk zeer sterk, goed bestand tegen allerhande weersomstandigheden en kan een vrij groot gewicht aan qua product. Indien je dus zeker wilt zijn van een heelhuidse verzending en een professionele look voor je bedrijf, is karton een goed materiaal. Een andere mogelijkheid is plastiek. Zo worden bijvoorbeeld vooral juwelen of andere kleine producten in een verpakking met bubble wrap bestaande uit een plastic omhulsel ingepakt. Dit past ook goed in een brievenbus waardoor het een extra voordeel heeft. Een brievenbuspakje is namelijk de nieuwe trend in verzendmethodes.

Binnenin het pakket

De buitenkant van een pakket is zeer belangrijk aangezien het product goed ingepakt moet worden en dus ook bestand zijn tegen allerhande omstandigheden zonder dat het pakket breekt. Echter moet het product binnen in het pakket ook heelhuids afgeleverd worden. Indien het product een wat raardere vorm heeft of zeer breekbaar is, is het sterk aangeraden om het product binnen in de verpakking nog eens extra in te pakken met bijvoorbeeld bubble wrap of mousses. Het kan namelijk altijd zijn dat er met het pakket gegooid wordt tijdens de verzending en je wilt uiteraard ten allen tijde vermijden dat je product al gebroken toekomt bij de klant. Extra veiligheidsverpakking kan namelijk absoluut geen kwaad én laat je bedrijf er nog professioneler uitzien.

producten verpakken
Het op de juiste manier verpakken van je pakket is belangrijk

Voeg iets persoonlijks toe

Wanneer je je product verpakt, is het ook slim om te denken aan een persoonlijk briefje of geschenkje voor je klant. Zo laat je je klant speciaal voelen waardoor de kans groot is dat deze opnieuw bij jou bestelt. Een handgeschreven briefje als bedanking voor de bestelling of enkele samples van bijvoorbeeld skincare indien je dit verkoopt, zijn altijd een winnaar voor klanten. Iedereen houdt namelijk van een persoonlijke touch en het gevoel belangrijk en speciaal te zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*