Scoor altijd en overal korting

Korting krijgen

Het maakt niet uit naar wat voor product of dienst je op zoek bent, er zijn altijd wel kortingscodes en kortingsacties bij te vinden. Dat is natuurlijk fijn en voordelig, als je tenminste weet waar je op moet letten. Hier lees je welke soorten korting er allemaal zijn, en waar je rekening mee moet houden als je gebruik wil maken van een actie. Ook lees je over het grootste kortingfestijn van het jaar, namelijk de Black Friday.

Welke kortingen zijn er allemaal?

Kortingsacties heb je in alle soorten en maten. Vaak wordt een kortingsactie ingezet om een product of dienst te promoten, maar het kan ook zo zijn dat een artikel slecht verkoopt en het middels een korting aantrekkelijker wordt gemaakt. Dan zijn er ook nog periodieke kortingen die bijvoorbeeld worden ingezet om een product in het laagseizoen te verkopen, of in de daluren. Hou ook de kortingen in de gaten die bedoeld zijn voor een specifieke groep afnemers. Je kunt bijvoorbeeld werkzaam zijn in een bepaalde branche, waardoor je gebruik kunt maken van aanbiedingen die specifiek voor jouw doelgroep bedoeld zijn. 

Wanneer spelen de meeste kortingsacties?

Er zijn bepaalde momenten in het jaar dat er meer aanbiedingen worden gedaan dan op andere momenten. Het bekendste voorbeeld is de maand januari. In december heeft iedereen inkopen gedaan voor de feestdagen, waardoor winkeliers in januari vaak gigantische kortingen op hun artikelen geven. 

Houd de seizoenen in de gaten

Veel producten zijn seizoensgebonden, en daarom minder populair als het seizoen voorbij is. Koop daarom seizoensgebonden producten aan het eind van het seizoen, dan heb je namelijk het meest voordeel. Winkeliers willen tenslotte van hun voorraad af, en dat lukt het best door in de prijs te zakken. Denk er bijvoorbeeld aan om in de zomer alvast je schaatsen voor de winter te kopen, of in de winter de tuinmeubels voor de zomer aan te schaffen. 

Korting op Black Friday

Waar moet je verder op letten?

Het is natuurlijk verleidelijk om snel gebruik te maken van een kortingsactie, omdat je het gevoel hebt dat je anders een buitenkansje aan je voorbij laat gaan. Maar je doet er verstandig aan om goed te lezen wat de kortingsactie precies belooft, alvorens je tot aankoop overgaat. Kijk bijvoorbeeld of er nog bijkomende kosten zijn verbonden aan je aankoop. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij de uiteindelijke totaalprijs. Ook moet je goed letten op de geldigheidsperiode van een kortingsactie. Voor hetzelfde geld spaar je voor een product, waarna je niet meer gebruik kunt maken van de korting omdat de actie is verlopen.

Black Friday, het walhalla van de kortingen

Oorspronkelijk is het ontstaan in de Verenigde Staten en wordt Black Friday altijd in november georganiseerd, de dag na Thanksgiving. Maar de dag van de megakortingen is al een tijdje terug overgewaaid naar Nederland, en behelst inmiddels een periode van ongeveer 2 weken die ieder jaar in november terugkomt. Winkeliers en webshops stunten met hun prijzen en de kortingscodes vliegen je om de oren. Maar ook hierbij moet je voorzichtig zijn. Je doet er goed aan om de prijs van een specifiek product te vergelijken met de prijs die een concurrent ervoor vraagt. Het wil namelijk nog weleens gebeuren dat een bedrijf de prijs van een product verhoogt voordat de periode van Black Friday begint, om er vervolgens een kortingsactie aan te verbinden. Zo kan het gebeuren dat je denkt een voordelige aankoop te doen, terwijl je eigenlijk geen korting hebt ontvangen omdat de prijs van het product eerder was opgedreven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*