Tips voor het kopen van een nieuw horloge

Door de mobiele telefoon is een horloge niet meer benodigd om op de hoogte te blijven van de tijd. De meeste mensen pakken sneller de smartphone erbij dan het horloge. Veel mensen vergeten zelfs dat het horloge ervoor bedoeld is om de tijd op te bekijken. Dit heeft ervoor gezorgd dat het bij een horloge meer om het uiterlijk gaat dan om de werkelijke functionaliteit. Als verlenging van de outfit is het een mode accessoire geworden. Waar moet je nu op letten als je een horloge wilt kopen?

Wat is je budget?

Als je een horloge cadeau wilt doen dan is het budget meestal beperkt. Het maakt ook een verschil voor wie je het koopt. Voor je partner wil je immers meer uitgeven dan voor een goede kennis. Polshorloges voor mannen en vrouwen zijn verkrijgbaar voor minder dan 40,- maar er zijn eveneens polshorloges met een prijs van duizenden euro’s. Een horloge van meer dan duizend euro geef je niet snel cadeau maar als je het doet dan is het meestal alleen voor de partner weggelegd om een dergelijk bedrag uit te geven voor een horloge. Voor een normaal cadeau zijn er voldoende laag geprijsde polshorloges die voor ieder budget bereikbaar zijn. Je hebt dan misschien niet het duurste merk horloge maar als het om het uiterlijk gaat dan kan zelfs een goedkoop horloge er duur uitzien.

Welke eigenschappen?

Gewoonlijk is de  kast gemaakt van metaal, het bandje is verkrijgbaar in metaal maar ook in plastic of leer. Als het op de eigenschappen van het horloge aankomt dan is de keuze bijna te groot. Het materiaal van de behuizing bestaat vaak uit Stainless Steel maar er zijn zelfs houten horloges. Als je het duur wilt maken dan zijn er zelfs gouden horloges met ingelegde diamanten. Bekijk van tevoren welke eigenschappen je belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld een automatisch horloge, een model dat een batterij heeft of wil je het liever zelf opdraaien met behulp van de kroon? In een horlogewebshop kun je meestal snel filteren in het aanbod als je weet wat je zoekt. Dit bespaart niet alleen tijd maar ook geld.

Is nauwkeurigheid een factor?
Als het om moderne horloges gaat dan hoef je je niet te verdiepen in de nauwkeurigheid. Vroeger was dit misschien een factor waar je naar moest kijken maar tegenwoordig niet meer.
Elk horloge heeft een afwijking maar de horloges die vandaag de dag op de markt worden gebracht hebben een minimale afwijking. “Een horloge van Panerai heeft een afwijking maar ook een horloge die je bij Lucardi koopt heeft een afwijking”, volgens Horlogesvoorheren. Alle horloges die anno 2017 op de markt worden gebracht voldoen aan bepaalde eisen die gesteld worden aan de nauwkeurigheid.

Tip: Oozoo

Oozoo is een Nederlands horlogemerk dat in 2000 is opgericht. Het is op dit moment één van de populaire horlogemerken in Nederland maar ook in Duitsland, België en meer landen. Mode staat op de eerste plek van het horlogemerk maar uiteraard staat het vertonen van de juiste tijd ook hoog op de lijst. De horloges zijn verkrijgbaar voor een scherpe prijs die voor veel mensen betaalbaar is. Het horlogemerk gaat met de trends mee en lanceert ieder jaar twee nieuwe collecties. De horloges van Oozoo zijn verkrijgbaar bij verschillende webshops. De onderstaande verkopers hebben Oozoo herenhorloges in het assortiment.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*