Tips voor het kopen van jou nieuwe winteroutfit

Het belangrijkste onderdeel als je in de winter naar buiten loopt van je kleding is ongetwijfeld je jas. Niets anders gaat je zo lekker warm houden, of laat je juist in de steek als je jas. De keuze voor een jas net voor je naar je werk gaat is toch nog best lastig. Doe je die dikke aan waar je zo in zweet als je met het OV moet, maar waarin je het geen minuut koud zal hebben. Of kies je toch voor die dunne tussenjas waarin je dan wel niet zweet maar het wel ijskoud is heel de weg.

Hier enkele tips voor om jou goed voorbereid de winter door te komen zonder dat je het koud hebt.

Koop meerdere winterjassen, hierdoor blijf je lekker opvallen omdat je niet altijd hetzelfde draagt, en daarnaast als je jas nat is geworden door de sneeuw en hagel die uit de lucht kwam vallen kun je gelukkig altijd nog die andere aan. En wordt je op deze manier niet verkouden zoals je afgelopen jaar wel was.

Voering

Zoek een jas met een goede voering aan de binnenkant deze zorgt ervoor dat de kou van buiten niet binnen kan dringen, en dat jou lichaamswarmte niet door de jas heen komt. Het dons en de veren die ze in de jassen doen tegenwoordig is wel ademend, waardoor je langzaam toch een beetje van jou lichaamswarmte verliest. Een ander nadeel van dons is dat als dit nat is geworden het kan gaan plakken en ruiken.

Schoenen en sokken

Allereerst jou schoenen. Zorg voor een lekker dons laagje in je schoenen, of voor een goede laars. Zorg er in ieder geval voor dat deze waterdicht is en dat hij niet open is. Sommige mensen kopen hun winterschoenen een halve maat groter dan de schoenen die ze in de zomer hebben zodat ze er nog een extra laag sokken in kunnen doen. Misschien is dit ook wel een idee voor jou aankomende winter.

Zorg ook voor dat jou sokken dik zijn als je snel last hebt van koude voeten. Maar let wel op dat je van dikke sokken ook snel zweetvoeten kunt krijgen.  Iets wat niet erg prettig is, maar waar je helaas weinig aan doet.

Thermo ondergoed

Iets wat ook lekker warm is en zorgt dat jij het lekker warm blijft hebben is thermo ondergoed. Dit dragen mensen die in de winter gaan skiën veel het is goedkoop en zit gewoon net zo goed als je normale ondergoed. Ook een aanrader dus!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*